Искам да попитам за въпросния ремък с колко зъба е защото по каталог са два вида със 163 и 166 зъба. Става въпрос за алфа 156 1.6 120 кончета. И още един въпрос понеже днес ми казаха ,че мотора е с три ремъка ангренажен с две ролки,пистов с две ролки и ремък на балансиращите валове ако някой знае нещо по въпроса моля за инфо.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ангренажен ремък
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщениеИскам да попитам за въпросния ремък с колко зъба е защото по каталог са два вида със 163 и 166 зъба. Става въпрос за алфа 156 1.6 120 кончета. И още един въпрос понеже днес ми казаха ,че мотора е с три ремъка ангренажен с две ролки,пистов с две ролки и ремък на балансиращите валове ако някой знае нещо по въпроса моля за инфо.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
-
Първоначално публикувано от alfaromeo16vVarna Покажи съобщениеСмисъл искаш да ми кажеш ,че си има два ремъка и 4 ролки така ли
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеАко имаш желание добре е да смениш и водната помпа, че и тя е на ангрежа и утре ако те прададе трябва да плащаш пак за презацепване.
На мен ангренажният ремък с двете ролки ми излезе 170.
Водната помпа - 55 (с метална турбина).
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Моята е с пластмасова, тази която свалиха също беше пластмасова/ с нея си дойде от Италия/, просто казах да ми сложат надеждна че ми изкараха 5-6 производителя.Не си спомням цена и марка ама нещо между 50-70 лв беше.Ако не си ги сменяш сам що си играйш да поръчваш така губиш гаранция.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Най-добрите ремъци са на Континентал.Иначе оригиналния е Дайко.Поне такива са в един магазин за оригинални авто части на талянки.Но аз лично на Дайко не бих се доверил.Иначе е по добре са смениш и водната помпа защото в тия студове да те остави на пътя не си е работаSAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Според мен не пипай водната помпа(моята не е сменяна откакто съм купил колата,9 години).Изобщо логиката,че така и така се отваря трябва да се смени всичко е пълна глупост.Като ти правят операция за сърце да не ти сменят и черният дроб,ей така за всеки случай?Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+
Comment
-
Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщениеСпоред мен не пипай водната помпа(моята не е сменяна откакто съм купил колата,9 години).Изобщо логиката,че така и така се отваря трябва да се смени всичко е пълна глупост.Като ти правят операция за сърце да не ти сменят и черният дроб,ей така за всеки случай?Last edited by thecleaner; d.m.y г., 22:14.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
Comment